2013_09_27-Marja-aika_raakakaakaomousse-title

Reseptivideo: Suklaamousse

Joulu lähestyy kovaa vauhtia ja tästä löytyy vielä viime hetken sokeriton jälkiruokavinkki joulupöytään! Resepti syntyi viime juhannuksena, kun piti keksiä suurelle joukolle jälkiruoaksi jotain sellaista, jonka valmistamiseen ei tarvita sähköisiä laitteita. Juhannusta vietettiin saaressa, jonne oli tarkoitus mennä meloen, joten ainesosat eivät myöskään saaneet pilaantua tai litistyä matkan varrella. Näin syntyi herkullisen täyteläinen suklaamousse, josta tuli juhlavieraiden välitön suosikki. Vaikka tässä videossa valmistankin moussen blenderillä, syntyy se helposti myös haarukan ja lusikan voimalla itse sekoittaen.

Voit käyttää reseptissä joko perinteistä luomukaakaojauhetta tai raakakaakaojauhetta. Suosittelen kokeilemaan jälkimmäistä, koska raakakaakao on täynnä taikuutta! Se on kaakaota puhtaimmassa muodossaan – ennen kuin kuumentaminen ja lisäaineet ovat ehtineet pilata sitä. Raakakaakao sisältää mm. hurjan määrän antioksidantteja, magnesiumia ja rautaa. Se on luonnollinen afrodisiakki, joka nostattaa iloista joulumieltä entisestään! Kyse on siis suklaasta, joka tekee oikeasti hyvää keholle ja mielelle. Aika hienoa, vai mitä? Toki raakasuklaatakin nauttiessa on tärkeää muistaa kohtuus ja oman kehon kuuntelu. Jos haluat vähentää kaakaon osuutta reseptissä, voit korvata sen osittain tai kokonaan myös ravinteikkaalla carob-jauheella. Eikun kokeilemaan!

Onko raakakaakao sinulle tuttu ja missä muodossa nautit siitä parhaiten?

(Katso koko postaus nähdäksesi ainesosaluettelon)

Ainesosalista
1 kplavocado
2 kplbanaaneja
½ dl(raaka)kaakaojauhetta
3 dlkookoskermaa
1 rklhunajaa
suolaa
In English
Hi beautiful people! In this episode I’ll show you how to make a chocolate mousse. It’s easy to make and wonderful as a Christmas dessert as well. By using raw cocoa powder, you’ll get a lot of antioxidants, magnesium and iron. In addition to a great taste it also boosts your mood and energy levels.
Enjoy, and have a relaxing Christmas!

3 kommenttia juttuun “Reseptivideo: Suklaamousse

  1. “महाराष्ट्र देशा” ह्या उद्धव ठाकरेंच्या पुस्तकात बरीच मोगलांच्या अंमलात असलेल्या शहरांची मराठी प्रतिनावे आली आहेत ..उदा. औरंगाबाद –> संभाजीनगर जिल्हा …आणि उस्मानाबाद म्हणजे धाराशिव असा उल्लेख आढळतो..हे तर मला माहीतही नव्हतं

Kommentoi

Your email address will not be published. Required fields are marked *