Marja-aika reseptivideo kvinoapannarit

Reseptivideo: Kvinoapannarit

Hei, tuntuupa hyvältä jakaa uusi reseptivideo pitkästä aikaa!

Talvisin kaipaan aamiaislautaselle lämpöä ja rakennetta, ja tämänkertainen kvinoapannari-resepti tarjoaa juuri sitä. Luomukananmunien lisäksi toinen reseptin pääraaka-aineista on kvinoa, jonka mieto pähkinäinen maku ja kuohkean pörröinen rakenne sopii monen ruokalajin rinnalle. Kvinoa hurmaa myös ravintoarvoillaan. Se on hyvä kalsiumin, raudan, fosforin, E- ja B-vitamiinien lähde. Parissa desilitrassa kvinoaa on noin 8 grammaa laadukasta proteiinia, tarjoten kaikki välttämättömät aminohapot.

Kvinoan keittäminen on hyvin yksinkertaista. Huuhtele 1 dl kvinoaa siivilässä, kylmässä vedessä. Laita kattilaan huuhdeltu kvinoa ja 2 dl kylmää vettä. Lisää hyppysellinen laadukasta suolaa. Anna kvinoan kiehua kannen alla noin 15 minuuttia, kunnes vesi on haihtunut.

Olen kokeillut niin valkoista, punaista kuin mustaakin kvinoaa, ja usein tykkään myös sekoittaa niitä keskenään. Maku on kaikissa melko samanlainen, mutta punainen ja musta kvinoa on valkoiseen verrattuna rakenteeltaan hieman kiinteämpää.

Rakastan näiden kvinoapannareiden maun lisäksi niiden rapsakkaa koostumusta. Tavallisiin pannareihin verrattuna niissä on ihania kvinoan siementen tuomia sattumia. Ne muuntautuvat hyvin niin suolaiseksi aamupalaksi kuin makeaksi jälkkäriksikin, riippuen lisäämistäsi täytteistä ja mausteista.

Kokeile siis rohkeasti eri versioita ja jaa alle oma suosikkisi! :)

(Katso koko postaus nähdäksesi ainesosaluettelon)

Ainesosalista (yhdelle)
1 dlkeitettyä kvinoaa
1 kplkananmuna
1 rklkookosöljyä
laadukasta suolaa
Lisäksi suolaiseen versioon:
1 dlporkkanaraastetta
lehtikaalia
kesäkurpitsaa
paprikaa
avokadoa
fetaa
Lisäksi makeaan versioon:
kiiviä
hunajaa
mustikoita
kookoskermaa
kanelia
gojimarjoja
In English
Hi! So great to share a new video with you. It’s wintertime here in Finland and I really crave some warmth and texture to my breakfast plate. These crunchy and delicious quinoa fritters do really satisfy that need. They have only two main ingredients, organic eggs and quinoa.

I love the lightness, fluffiness and a mild nutty taste of the quinoa. I’ve tried the white, red and black types of quinoa, and I also love to mix them up together. Quinoa is very nutrient dense and high in calcium, iron, phosphorus, vitamin E, and B vitamins. It’s a complete protein containing all nine essential amino acids. One cup of cooked quinoa gives you about 8 grams of quality protein.

It’s really easy to cook quinoa. Pop 1 cup of quinoa in a sieve and rinse well under cold water. Then add to 2 cups of cold water and a pinch of quality salt in a pot and bring to a boil. Reduce to a simmer and cook for 15 minutes until water is absorbed.

These quinoa fritters are really one of my favorite go-to breakfasts, but they work well for lunch or dessert too! You can make them sweet or savory, depending on the topping and seasoning. So try them out and leave a comment about your favorite version of these! :)

Kommentoi

Your email address will not be published. Required fields are marked *