2014_01_09-Marja-aika_banaanijaatelo-title_1

Reseptivideo: Banaanijäätelö

Nyt näytän teille jotain maailmaa mullistavaa! Ainakin oma elämäni muuttui monta astetta makeammaksi, kun tätä ensimmäisen kerran maistoin. Vuorossa on superhelppo ja naurettavan nopea resepti, joka hurmaa jokaisen, vauvasta vaariin.

Kaiken kukkuraksi siihen tarvitaan vain yksi raaka-aine, nimeltään banaani. Ja mitäpä muuta siitä syntyykään kuin maailman herkullisinta jäätelöä! Parhaimman lopputuloksen saavutat käyttämällä hyvin kypsiä banaaneja – sellaisia joiden kuorissa on jo pieniä ruskeita pilkkuja. Silloin banaanit ovat makeimmillaan. Jos siis huomaat, että kotonasi olevat banaanit ovat alkaneet kypsyä kovaa vauhtia, etkä ehdi syömään kaikkia kerralla, leikkaa ne palasiksi sopivan kokoiseen astiaan, ja laita ne pakastimeen. Niiden on oltava pakastimessa vähintään viisi tuntia tai vaikka yön yli.

Voit myös kokeilla erilaisia makuyhdistelmiä banaanin kanssa lisäämällä sekaan esimerkiksi muita hedelmiä, marjoja, kookoskermaa, yrttejä, pähkinätahnoja ja raakakaakaota. Olen kokeillut mm. banaani-kiivi-nektariini-sitruunamelissa -yhdistelmää, banaani-kookoskerma-raakakaakaonibs-minttu -yhdistelmää ja banaani-mantelitahna-puolukka -yhdistelmää, jotka toimivat kaikki hyvin.

Banaanit loistavat myös ravintoarvoillaan, sisältäen runsaasti kaliumia, b-vitamiineja, c-vitamiinia ja e-vitamiinia. Ne toimivat myös erinomaisena kuidun lähteenä.

Ennen kaikkea niistä syntyy niin herkullista ja kermaista jäätelöä, että sitä varten kannattaa pitää aina muutamaa banaania valmiina pakastimessa. Laita siis kypsät banaanisi jäätymään saman tien!

(Katso koko postaus nähdäksesi ainesosaluettelon)

Ainesosalista
5 kplbanaania
0,5 dlkookosöljyä
0,5 dlraakakaakaojauhetta
0,5 dlvaahterasiirappia
In English
Today I’m going to show you something that will change you life for good. At least my life became many degrees sweeter when I first tried this. It’s super fast, ridiculously easy to make and the taste will charm everyone, from newborns to elders. Best of all, you’ll only need one ingredient called banana, which becomes the best ice cream in the world! Remember to use the most ripest bananas, the ones with the brown dots. Then they are at their sweetest. Freeze them at least for an hour or overnight.
You can also try different combinations of taste: bananas with other fruits, berries, raw chocolate, nut butters, herbs or coconut cream. Some of my favorites are banana-kiwi-nectarine-lemon balm ice cream, banana-coconut cream-raw cacao nibs-mint ice cream and banana-almond butter-lingonberry ice cream.
Bananas are also high in potassium, fibre, b vitamins, c vitamin and e vitamin. Above all, they make so delicious and creamy ice cream that you should always keep some of those lovely fruits in the freezer ready to go. So take your ripe bananas and freeze them right away!

6 kommenttia juttuun “Reseptivideo: Banaanijäätelö

  1. Näyttää ihan mielettömän hyvältä, pitääpä kokeilla! :) Itse olen usein tehnyt “jäätelöä” banaanista, mansikoista ja kookosmaidosta, hyvää sekin!

    1. Dear Sir I am a daddy to be and it is my first child and I want to do something special if it is possible can you please send me a copy of your plans? I will really apipacrete it! My e-mail address is Thanks for your time!

    2. Il y a d’autres suicides qui visiblement étaient quelques peu téléguidés ou qui posent question dans la mesure où plusieurs balles sont tirées. Je crois que c’était le cas du gendarme qui avait enquêté sur les disparues de l’Yonne et d’une autre personnalité publique dont je ne me souviens plus du nom dans les années 80, un directeur d’une caisse de la sécurité sociale je crois.

  2. I want to start a fundraiser to help APBT’s in need, to help them get spedtd/naueerey, get them toys, food, surgeries, other things they may need and possibly help them find foster/forever homes. How do I start up my fundraiser to help them? This is something I’m very passionate about, and any help would be great.

Kommentoi

Your email address will not be published. Required fields are marked *