2013_09_27-Marja-aika_tyrnivanukas-title

Reseptivideo: Tyrnivanukas

Lämmin kiitos runsaasta palautteesta ensimmäistä videoreseptiäni kohtaan! Selkeästi kysyntää on, joten toistaiseksi yritän saada teille nähtäväksi aina uuden reseptin kerran kahdessa viikossa.

Tänään on vuorossa tyrnivanukas, joka on helppo ja nopea valmistaa. Se sopii siis hyvin rentoon juhlaviikonloppuun. Yksi reseptin pääraaka-aineista on chia, joka kuuluu minun lempiraaka-aineiden joukkoon sen monikäyttöisyyden vuoksi. Pienenpienistä chia-siemenistä muodostuu hetkessä hyytelöä, kun liotat niitä vedessä: Laita 2 rkl chia-siemeniä kulhoon, ja lisää lasillinen vettä. Sekoita hetki ja anna chian hyytelöityä vähintään 10 minuuttia tai vaikka yön yli jääkaapissa. Voit myös valmistaa kerralla suuremman määrän hyytelöä. Valmis hyytelö säilyy jääkaapissa useita päiviä ja sitä on kätevä lisätä esimerkiksi pirtelöihin tai vanukkaisiin tuomaan ruokaisaa koostumusta. Maultaan chia-hyytelö on neutraalia.

Chia-siemenet sisältävät huikean määrän ravinteita: runsaasti omega 3-rasvahappoja, liukenevaa kuitua, proteiinia, C-, E- ja B-vitamiineja, kalsiumia, rautaa sekä muita hivenaineita.

Onko chia sinulle ennestään tuttu? Mihin se mielestäsi sopii parhaiten?

Nautinnollisia makuhetkiä!

(Katso koko postaus nähdäksesi ainesosaluettelon)

Ainesosalista
1,5 dltyrniä
1 dlchia-siemeniä
5 dlmanteli- tai kookosmaitoa
1-3 rklvaahterasiirappia tai hunajaa
vaniljaa
suolaa
In English
Here’s my second recipe video! My goal is to show you one recipe video per fortnight. In this episode I’ll show you how to make a sea-buckthorn pudding with chia seeds. These tiny nutrition-packed seeds are perfect way to add fullness in smoothies and puddings.
Enjoy and comment below your favorite chia recipes!

14 kommenttia juttuun “Reseptivideo: Tyrnivanukas

    1. Whitney was way too slowly paced. It moved like molasses and was really forced. Is it really THAT inleresting/hitarious that a woman doesn’t want to get married? Does that qualify as a hook? What is this, 1950?

    2. La memoria me falla un poco, pero creo que el cartel de este año es bonito, como hace años que no se veian, quizá me equivoque, pero este a mi me gusta, tiene todos los símbolos de lo que son nuestras fiestas y nuestra ciudad, enhorabuena para el cartelista que según dices es aragones, saludicos.SEFA

    1. Hi dear ,your website is sooooooooooooooooooo much beautiful,thank u soo much , god blest u and your family,.can i use your picture in my webloge ?i live in iran.thanks

Kommentoi

Your email address will not be published. Required fields are marked *