Marja-aika villiyrttipesto

Reseptivideo: Villiyrttipesto

Innostuin muutama vuosi sitten villiyrteistä kerättyäni niitä ystävieni kanssa lähimetsästä. Viime kesän loppupuolella upea Helsinki Wildfoods järjesti ihanan villiyrttikierroksen lähellä kotiani, ja pääsin maistamaan itselleni täysin uusia villivihanneksia, kuten isomaksaruohon lehtiä. Rakkaus villiyrtteihin syttyi taas ja päätin käyttää niitä myös tässä uudessa reseptivideossa itsetehdyn peston seassa.

Voikukanlehdet, vadelmanlehdet, keto-orvokin kukat, vuohenputket, piharatamo, siankärsämö, maitohorsma, poimunlehdet, mustikankukat, ketunleipä, kuusenkerkkä, nokkonen ja sen siemenet… Kaikki maistamiani terveyspommeja, joita saattaa löytyä myös omasta lähimetsästäsi!

Villivihanneksia voi kerätä alkukeväästä ainakin syyskuun loppuun saakka. Itse poimin niitä tänä vuonna vielä lokakuussa. Villivihannesten käyttöön on hyvä totutella pikkuhiljaa, eikä niitä kannata nauttia kerralla valtavia määriä.

Tähän aikaan vuodesta peston villivihannekset voi korvata perinteisillä pestoyrteillä kuten basilikalla tai rucolalla. Ensi keväänä kannattaa kuitenkin kokeilla myös tätä villimpää versiota!

Pestossa käytetään perinteisesti parmesaania, mutta itse korvasin sen tässä reseptissä ravinnerikkailla oluthiivahiutaleilla. Ne ovat maultaan paahteisen juustoisia ja toimivat loistavana B-vitamiinien lähteenä.

Käytitpä pestossasi villivihanneksia tai muita yrttejä, on se joka tapauksessa helppo ja maukas tapa lisätä ruokavalioon vihreiden lehtivihannesten määrää.

Nauti videosta, ja jaa halutessasi oma suosikkipestoresepti kommenteissa! :)

(Katso koko postaus nähdäksesi ainesosaluettelon)

Ainesosalista
2 dlvilliyrttejä, esim. voikukanlehtiä ja siankärsämöä
1 dlauringonkukansiemeniä
1 dloliiviöljyä
2 rkloluthiivaa
4 kpllehtikaalin lehteä
muutama valkosipulinkynsi
puolikas sitruuna
laadukasta suolaa ja mustapippuria
In English
Hi lovelies, this time I’m introducing you to some wild herbs that I found from my local forest. I’m using dandelion leaves, common yarrow and flowers of heartsease in this pesto recipe, but you can replace them with any green herbs that are available to you, like basil or arugula.

Whether you’re using wild herbs or other herbs, homemade pesto is an easy and tasty way to add more greens to your diet!

Enjoy the video, and share your favorite pesto recipe in the comments! :)

Kommentoi

Your email address will not be published. Required fields are marked *