2013_10_04-Marja-aika_tattarituorepuuro-title_1

Reseptivideo: Tattarituorepuuro

Hei kaikille, ja upeaa alkanutta uutta vuotta! On taas aika jakaa uusi reseptivideo, ja tällä kertaa vuorossa on täyteläinen tattarituorepuuro. Se sopii sulostuttamaan erityisesti aamuja samettisen koostumuksen ja täyttävyytensä vuoksi. Tykkään laittaa tuorepuuron sekaan vielä erilaisia lisukkeita kuten marjoja, rusinoita, siemeniä ja hedelmän paloja.

Tuorepuurossa oleva tattari on proteiinirikas ja runsaskuituinen gluteeniton vilja, joka sisältää paljon B-vitamiinia, magnesiumia, rautaa, sinkkiä, kuparia ja muita mineraaleja. Sen on tutkittu alentavan myös verenpainetta ja kolesterolia. Seesaminsiemenet ovat myös kolesterolia alentavia proteiini-, mineraali- ja vitamiinirikkaita siemeniä, jotka sisältävät runsaasti hyviä rasvoja. Ne ovat myös parhaimpia kalsiumin lähteitä. Auringonkukansiemenetkin ovat täynnä hyviä rasvoja, proteiinia, mineraaleja ja erityisesti E-vitamiinia.

Näistä syntyy siis erinomainen cocktail tuorepuuroon, joka tekee vaikutuksen myös pehmeällä maullaan. Muista laittaa tattarisuurimot, siemenet ja taatelit likoamaan yön yli, ja huuhtele ne vielä hyvin ennen kokkailua. Reseptejäni saa myös aina soveltaa maun mukaan, jos olet esimerkiksi allerginen jollekin ainesosalle tai kaipaat lisämakeutusta. Kannattaa kokeilla tätä vaikka jo huomenna aamulla!

Muutamia ilouutisia vielä lopuksi: Marja-aika –reseptivideot löytyvät nyt myös YouTubesta! Käy kurkkaamassa ja tilaa kanavani osoitteesta youtube.com/marjaaika.

Ja jos smoothiehammasta kolottaa, niin luepa kirjoittamani vinkit terveellisimpien smoothieiden tekoon Ruohonjuuren blogista!

On aina ihana kuulla teistä, joten kysykää ja kommentoikaa alle vapaasti. Kertokaa myös, jos teillä on erityistoiveita tuleviin resepteihin tai muihin blogiteemoihin liittyen.

(Katso koko postaus nähdäksesi ainesosaluettelon)

Ainesosalista
2 dltattarisuurimoita
1 dlauringonkukansiemeniä
1 dlseesaminsiemeniä
1 kplbanaani
6 kpltaatelia
vanljaa
In English
Hi dear friends and Happy New Year!
It’s time for a new recipe video and this time we are going to make a Raw Buckwheat Porridge. It’s one of my favorite breakfast options and I like to decorate it with some raisins, berries, fruits and seeds. I love its creaminess and lovely taste! It keeps you full for many hours.
Buckwheat, sesame seeds and sunflower seeds are all super nutritious containing high amounts of protein, fiber, vitamins and minerals. Buckwheat and sesame seeds also help to lower cholesterol. Sesame seeds are especially rich in calcium and sunflower seeds are rich in E-vitamin, iron and selenium. Both seeds are wonderful source of healthful fats as well. So this recipe is really powerful cocktail of healthy ingredients and I really recommend you to try it. Just remember to soak the buckwheat, seeds and dates overnight.
Finally I got some great news: You can find my recipes now from YouTube as well – check them out and subscribe to my channel! I would really love to hear from you, so feel free to comment or ask questions below. And if you have some wishes for the coming recipes or any other blog post ideas, let me know!
Have a lovely week everyone!

5 kommenttia juttuun “Reseptivideo: Tattarituorepuuro

  1. Hei Leena, hyvä kysymys! Resepti on tarkoitettu kahdelle, mutta jos on sudennälkä niin ehkä siitä selviytyy yksinkin. Voit myös laittaa loput jääkaappiin ja syödä myöhemmin. :)

  2. skyangel / So cool to see the sound clip up here for Do;n7821#&t Run Away!!! Love this song!! One of my favorites! Love his lower register! Lyrics ♥ No matter how far! We’re not running away!

 1. Hei!
  Olen tehnyt tattarituorepuuroa puoli vuotta tattarihiutaleista. Pitääkö nekin liottaa erikseen yön yli ja huuhdella, miksi ?

  Reseptini on:
  1 dl tattarihiutaleita
  2 rkl pellavansiemenrouhetta
  1 dl jäisiä mustikoita
  1 rkl jäisiä tyrnin marjoja
  aurinkukan- ja sesaminsiemeniä
  3 dl piimää

  Laitan kaikki sekaisin ja jääkaappiin yöksi. Aamulla nam! Siis EN LIOTA JA HUUHTELE!

 2. I think it’s only human to want to share stories and pieces our lives. I personally always look for more than just a few words here or there about the person behind the art. I certainly appreciate reading about metalsmithing and jewelry making, but it’s nice to hear more. People aren’t going to stop reading if you share more about yourself…if anything they’ll probably welcome getting the multi-faceted Megan!Things chg8ae&#n230;it’s okay to break the rules sometimes.

Kommentoi

Your email address will not be published. Required fields are marked *