2013_10_04-Marja-aika_marjaraakakakku-title_2

Ensimmäinen reseptivideo: Marjaraakakakku

Kuka voisi vastustaa suussasulavia ja kauniita kakkuja? Täyteläisiä, raikkaita, suklaisia, kermaisia, marjaisia, värikkäitä, monikerroksisia, rakkaudella tehtyjä taideteoksia.

Perinteiset kakut sisältävät kuitenkin harmillisen usein ainesosia, joista elimistö ei innostu: runsaasti valkoista sokeria, vehnää ja prosessoituja maitotuotteita. Tunsin oloni usein petetyksi, kun hetkellisen kakkunautinnon jälkeen seurasi ähky ja turvonnut olo. Sen sijaan maistaessani ensimmäistä kertaa elämässäni raakakakkua, maailmani kirkastui. Miten jokin voikin maistua ja tuntua jokaista soluani myöten puhtaalta ilolta ja nautinnolta? Keho suorastaan kehräsi tyytyväisenä. Ajatus siitä, että perusaamun voisi aloittaa kakkukesteillä sai minut koukuttumaan tähän viattoman ihanaan herkuttelumuotoon. Jos vielä epäilet, niin tässä kolme hyvää syytä ryhtyä raakakakkurakastajaksi:

1. Maku. Raakakakut sisältävät vain aitoja makuja mm. marjoista, hedelmistä, pähkinöistä, siemenistä, vaniljasta, hunajasta, kookosöljystä ja kaakaovoista. Lopputulos on aina täyteläinen ja vivahteikas.

2. Helppous. Raakakakkujen valmistus on todella helppoa, kun opit perusperiaatteet. Kakku syntyy nopeasti, etkä edes tarvitse uunia.

3. Terveellisyys. Raakakakut valmistetaan tuoreista käsittelemättömistä raaka-aineista, jotka pursuavat vitamiineja, mineraaleja, antioksidantteja, entsyymejä, kivennäis- ja hivenaineita. Koska kakkuja ei kuumenneta, säilyvät ainesosien ravintoarvot korkeina. Raakakakut sopivat myös gluteenittomaan, maidottomaan ja vähähiilihydraattiseen ruokavalioon.

Täytyy myöntää, että raakakakkuhurahtamisen sivuvaikutuksena saatat huomata, etteivät perinteiset kakut enää houkuttelekaan maullaan. Raakakakkua ei myöskään jaksa syödä montaa palaa kerrallaan. Niin tuhtia ja laadukasta tavaraa se on, tyhjien kaloreiden sijaan.

Raakakakkuja valmistaessa on hyvä muistaa liottaa pähkinät ja siemenet yön yli. Liotus lisää niiden ravintoarvoa ja poistaa entsyyminestäjäaineita. Vatsa kiittää siis entistä enemmän.

Tänään on jännä päivä, sillä pääsette näkemään ensimmäisen reseptivideoni, jonka pääosassa komeilee yksi tekemistäni marjaraakakakuista. Tämä ja tulevat videoni ovat videotuotantoyhtiömme Aarrekuvan jälkeä. Katso, nauti ja kommentoi!

(Katso koko postaus nähdäksesi ainesosaluettelon)

Ainesosalista
2 dlmanteleita
1 dlsaksanpähkinöitä
1 dlrusinoita
1 dltaateleita
3 dlmustikoita
3 dlpuolukoita
4 dlkookoskermaa
1 dlkookosöljyä
1 kplbanaani
2 rklhunajaa
kanelia
vaniljaa
suolaa
In English
Today is an exciting day because I will launch my new recipe video series. In this episode I’ll show you how to make a raw berry cake. I love raw cakes because they are delicious, easy to make and super-healthy.
Look, enjoy and comment below!

21 kommenttia juttuun “Ensimmäinen reseptivideo: Marjaraakakakku

 1. Hienolta näyttää, mutta voisiko näiden videoiden yhteydessä kuitenkin olla ihan se perinteinen reseptiikkakin, kiitos. Vai enkö sokeuttani vaan löytänyt sitä?

 2. Ihana video! Näin aloittelevan raakakakkukokin on paljon helpompi saada kiinni homman jujusta kun näkee kakuntekoa ihan in action eikä pelkästään reseptinä! Mahtavaa, kiitos!

 3. Aivan ihana video, kiitos siitä lämpimästi! Olen aiemmin tehnyt joitakin raakakakkuja, mutta en nyt pitkään aikaan. Tämän näkeminen nyt sai taas raakakakkuhampaan kolottamaan ja inspiroi kovasti kokeilemaan tätä marjaversiota.

  1. Kiitos Katariina, hurmaava blogi sullakin! Raakakakku varmasti yllättää juhlissa. Ihanaa että tykkäät, ja lisää on tulossa!

 4. Mahtaa tulla kaakulle hintaa. Ei ihan peruspalkkaisen toimistotyöläisen lompakolle sovi tällaset. Vois kai sitä terveenä pysyä ilman mitään superfoodejakin… ?

  1. Kiitos viestistäsi Soile! Kakku on ehkä hintavampi moneen muuhun verrattuna. Itse ajattelen asian niin, että syömäni ruoka vaikuttaa ajatuksiini, tunteisiini, terveyteeni – elämänlaatuuni. Kun investoin siihen, voin paremmin kaikilla elämäni osa-alueilla eikä minun tarvitse tuhlata rahojani sairaalakuluihin. Kyse on lopulta prioriteeteista. Monet laittavat rahaa vaatteisiin, design-laukkuihin, alkoholiin, ravintolakäynteihin tai uusimpiin teknologisiin laitteisiin. Miksi ruokaan sijoittaminen olisi yhtään huonompi idea? Ohjetta voi myös soveltaa, eikä kaikkia aineksia tarvitse käyttää. Voit myös tehdä pienemmän kakun, sillä täyttävyyden ansiosta sitä ei edes jaksa syödä niin paljon. Eikä raakakakkuja tarvitse tehdä päivittäin, mutta suosittelen kokeilemaan esimerkiksi juhlissa. :)

 5. Hei,
  kakun koristelu kannattaa tehdä vasta kun kakku on jähmettynyt. Silloin koristeista tulee paljon kivemmat eikä ne uppoa täytteeseen..

 6. “Because he was denied tenure as a result of a witch hunt orchaestrated by Allan Destihowirz.”Wstty would be the first to scream about it if a Zionist professor was denied tenure through a process of orchestrated vilification by anti-Zionists. And Witty is the last person to understand his own hypocrisy on this or any other issue.

 7. I just started to pick up drinking more than usual. (usual would be special occasions) The more writing I’ve been doing the more of a habit its been to pour myself a drink or two. I know its not necessary to drink and write, I’ve done plenty of writing without drinking. But it has started to become a habit I should probably break.Thanks for sharing!

Kommentoi

Your email address will not be published. Required fields are marked *